De lancering van de Galaxy Tab 2-serie van Samsung is uitgesteld tot eind april. Een woordvoerder van Samsung zegt dat het bedrijf meer tijd nodig heeft om TouchWiz-skin aan te passen aan Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem.

De Galaxy Tab 2-reeks bestaat uit een 7.0- en 10.1 inch-variant. Beide tablets zouden in maart in het Verenigd Koninkrijk op de markt verschijnen en vervolgens wereldwijd aangeboden worden. De verscheping van de nieuwe tablets is nu uitgesteld tot eind april. De oorzaak daarvan ligt hem in het feit dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf meer tijd nodig heeft om de eigen TouchWiz-interface aan te passen aan Android 4.0, de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Beide tablets zullen draaien op Ice Cream Sandwich.

De tablets uit de Galaxy Tab 2-reeks zijn de eerste tablets die draaien op Android 4.0. Dat de lancering van beide tablets wordt uitgesteld is niet de eerste teleurstelling die Samsung in korte tijd naar buiten moet brengen. Zo maakte het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf twee weken geleden bekend dat de ICS-update voor de Galaxy Note pas in het tweede kwartaal zal uitkomen. In december beweerde het bedrijf nog dat de update in januari beschikbaar zou zijn voor Galaxy Note-bezitters.

Ook de uitrol van de software-update voor de Galaxy S II werd enige tijd uitgesteld. Andere toestellen die Samsung op korte termijn van een ICS-update wil voorzien zijn de Galaxy R, Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Tab 7.7, Galaxy Tab 8.9, en Galaxy Tab 10.1. Samsung vraagt consumenten om nog iets meer geduld op te brengen.