Het bekende Zweedse IKEA heeft plannen om meubels uit te brengen met daarin TV en audio verwerkt. Het meubel luistert naar de naam Uppleva en zal ergens in 2012 of 2013 op de markt komen. Dit heeft de meubelverkoper laten weten.

IKEA biedt haar klanten al jaren tv-meubels aan. Echter moesten klanten voor de televisie en audio nog ergens anders hun gram halen. Hier komt waarschijnlijk verandering in met de Uppleva. Dit meubel heeft een televisie en audiovoorziening aan boord en zal aan de man gebracht worden voor een prijs vanaf ongeveer 730 euro. Hiervoor krijgt de klant een meubel met daarin een ingebouwde TV, Blu-rayspeler en speakersysteem.

Op deze manier hoopt IKEA haar klanten tegemoet te kunnen komen in de vraag naar een nette totaaloplossing waarbij men geen last heeft van rompslomp en losse kabels. Het meubel biedt de klant alles wat zij nodig heeft. De kabels zijn daarnaast netjes weggewerkt in het meubel. Wanneer men wil uitbreiden met andere apparaten kunnen de kabels netjes weggewerkt worden. Het meubel kan in verschillende varianten geleverd worden en komt in het voorjaar van 2013 richting Nederland.