Spotify heeft een nieuwe versie van haar applicatie voor het Android-besturingssysteem gelanceerd. De applicatie werd lange tijd onthouden van enige vorm van vernieuwing, maar is vandaag dan toch in een nieuw jasje gestoken.

Met de nieuwste versie van de applicatie is de software klaar voor de nieuwste versie van Android, Ice Cream Sandwich. Om hier aan te kunnen voldoen werd de applicatie behoorlijk aangepakt. Dit was ook wel nodig, nadat Spotify het lange tijd na liet om de software te voorzien van een update. Een groot voordeel van deze grote make-over zijn de herkenbare Android 4.0-elementen die nu in de app verwerkt zijn.

Nieuw is onder andere de optie om te "sliden" om zo informatie van een nummer te weergeven. Daarnaast kan er door de profielen van vrienden worden gekeken en zijn de bijgevoegde afbeeldingen van artiesten nu in hoge resolutie. Een andere nieuwe feature is de gerelateerde artiesten-optie. Deze vond men al in de desktop-versie maar is nu ook voor het eerst op een mobiele versie van de software te vinden. Naast de applicatie werd ook de widget voor op Android-homescreens grondig onder handen genomen.