1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Steam heeft officieel aangekondigd dat het niet langer alleen maar games gaat aanbieden, maar dat het zich ook gaat richten op andere software.

Vanaf 5 september zullen Steam-bezoekers meer dan alleen games als Call of Duty: Modern Warfare 3 en Portal 2 kunnen downloaden en installeren via de gamewinkel.

Valve heeft niet onthuld welke software proces beschikbaar zal zijn vanaf 5 september, alleen dat veel programma’s gebruik zullen maken van de populaire Steamworks-functies, zoals een eenvoudige installatie, het automatisch updaten en de mogelijkheid om savefiles op te slaan in de Steam Cloud zodat deze overal beschikbaar zijn.

Nieuwe software zal continu worden toegevoegd en ontwikkelaars zijn welkom om hun software via Steam Greenlight in te dienen. Steam Greenlight is een platform waarbij gebruikers kunnen stemmen op games of software die zij het liefst in de Steam-winkel zien verschijnen.

"De 40 miljoen gamers die regelmatig Steam bezoeken zijn geïnteresseerd in meer dan alleen het spelen van games", zo vertelt Mark Richardson van Valve. "Ze hebben ons laten weten dat ze graag meer software op Steam zien, dus deze uitbreiding is als reactie op de vraag hiernaar van onze klanten."

Vorige maand werd al duidelijk dat Steam mogelijk ook andere software dan alleen games zou gaan aanbieden. In de mobiele app van Steam verschenen namelijk al de niet-gamingcategorieën. Er waren in die app ook genres voor onder meer boekhouding, softwaretraining en educatie.