1 min

ASUS heeft aangegeven dat het de Zenbook line-up zal gaan uitbreiden met een groter 15 inch model. Dit heeft het bedrijf zojuist bekendgemaakt. De nieuwe telg van Asus zal de naam Zenbook U500 gaan dragen en beschikt over een Full HD 15 inch scherm.

De nieuwe ultrabook krijgt een hele lijst aan indrukwekkende specificaties. Asus pakt flink uit voor deze nieuwe telg. Om te beginnen dus met een Full HD IPS-scherm. De Zenbook U500 wordt aangedreven door een derde generatie Intel Core i7 quad-core processor en kan optioneel worden gecomplimenteerd door een NVIDIA GT650M grafische kaart. De ultrabook is op zijn dikste punt niet dikker als 2 centimeter, 19,7 mm om precies te zijn. Voor de opslagcapaciteit zijn verschillende opties, bijvoorbeeld een 128 GB SSD in combinatie met een 500 GB harde schijf. Of twee SSD’s van ieder 256 GB die zorgen voor nog meer snelheid.


De U500 past met het aluminium design goed in de Zenbook serie van ASUS, compleet met de kenmerkende metalen kap. Het 15 inch model heeft extra ruimte en dat is benut door een toetsenbord met een apart numpad. Ook is het toetsenbord voorzien van backlight.

Deze ultrabook zal waarschijnlijk standaard geleverd worden met Windows 8, er is namelijk nog geen prijskaartje bekendgemaakt. Ook is het nog onduidelijk wanner deze nieuwe ultrabook in de winkels zal liggen. Het prijskaartje zal in elk geval wel vrij stevig zijn.