2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Asus heeft vandaag een nieuwe Zenbook gepresenteerd op de Computex-beurs in Taiwan. De Zenbook-serie van Asus is erg succesvol door de combinatie van een goed ontwerp, degelijke bouwkwaliteit en goede specificaties. Ook deze nieuwe Zenbook lijkt aan die drie criteria te voldoen.

De Asus Zenbook NX500 is een model met een 15,6 inch-scherm, wat voorzien is van een 4K-touchpaneel met een schermresolutie van 3840 x 2160 pixels. Het touchscreen ondersteunt invoer van maximaal 10 vingers. Verder is de Zenbook voorzien van een 4e generatie Intel Core i7-processor (i7-4702HQ) en is er de keuze uit 4 of 8GB aan werkgeheugen. Ook mag men een keuze maken wat betreft de opslagcapaciteit, zo kan er gekozen worden voor een 128GB of 256GB SATA3-SSD, maar eventueel ook voor een PCI-express SSD van 512GB. Voor de grafische kracht heeft Asus gekozen voor de Geforce GTX 850M met 2GB GDDR5-geheugen.

De Zenbook is verder voorzien van een webcam die video’s kan opnemen in Full HD en ook deze Zenbook maakt gebruik van SonicMaster Audio in combinatie met ICEPower-speakers van Bang & Olufsen.

Ook aan uitgebreide connectiviteit is gedacht, zo ondersteunt de Zenbook de nieuwste WiFi-standaard, dual-band AC, maar ook Bluetooth 4.0. Verder voorziet Asus in drie USB 3.0-poorten, een HDMI-poort en een mini-Display Port. Ook is er een kaartlezer aanwezig. De laptop wordt geleverd met Windows 8.1.

Wanneer de nieuwe Zenbook in België en Nederland beschikbaar komt is nog niet bekendgemaakt, ook over de prijs is nog geen informatie vrijgegeven.

Recent heeft Techzine de Zenbook UX301L aan een review onderworpen, lees deze review voor meer informatie over de Zenbook-serie.