2min

Dat Apple en Samsung elkaar het leven zuur maken in de rechtszaal over patenten weerhoudt Apple er niet van om gewoon chips te blijven bestellen bij Samsung en Samsung blijft ze ook gewoon leveren. De mensen van iFixit en Chipworks kwamen bij het open schroeven van de iPhone 5 erachter dat de dual-core A6 processor wordt gefabriceerd door Samsung, net als de voorgangers.

Bij de demontage kwam ook aan het licht dat de iPhone 5 over 1 GB aan werkgeheugen beschikt. Er wordt vanuit gegaan dat de A6 processoren op dezelfde locatie als de A5 en de A5X processoren gemaakt worden. Deze fabriek van Samsung staat in Austin, Texas in de Verenigde Staten. Recentelijk investeerde Samsung nog 4 miljard dollar in deze fabriek. Samsung fabriceert in deze fabriek ook de chips voor de eigen Galaxy-smartphones. Samsung heeft een goede klant aan Apple voor deze chips aangezien de iPhone goed is voor miljoenen verkopen. Toch is het de vraag hoelang dit nog zo blijft, want Apple is naar verluidt al enige tijd op zoek naar alternatieven voor de chipfabricage. TSMC zou een van de voornaamste kandidaten zijn om de fabricage van chips voor Apple te gaan overnemen. Van Apple is bekend dat het hele hoge eisen stelt aan de onderdelen die het besteld, aangezien Samsung momenteel nog steeds de voorkeur geniet zal Samsung zijn zaakjes beter voor elkaar hebben dan TSMC en betere garanties kunnen bieden.

Aan de andere kant ligt het ook voor de hand dat Apple best iets wil toegeven of investeren om Samsung te kunnen dumpen als chipleverancier. De bedrijven staan namelijk vrijwel wekelijks tegenover elkaar in de rechtszaal. Dat verstoort ongetwijfeld ook de samenwerking op andere gebieden.