1 min

Bronnen bij onderdelenfabrikanten lieten aan The Wall Street Journal weten dat Apple een enorme bestelling van 10 miljoen exemplaren heeft geplaatst. Ook blijkt de productie van iPad Mini problematisch vanwege het complexe ontwerp.

Volgens een bron bij The Wall Street Journal, die deel uitmaakt van het productieproces van onderdelen voor de iPad Mini, heeft Apple een bestelling gedaan voor onderdelen die goed zouden zijn voor ongeveer 10 miljoen iPads. Met dit aantal bestelt Apple het dubbele aantal van de Kindle Fire, waarvan fabrikant Amazon 5 miljoen stuks bestelde bij dezelfde leverancier.

Ook blijkt volgens andere bronnen dat de iPad Mini voor de nodige productieproblemen zorgt, volgens een analist geeft het complexe ontwerp problemen bij de assemblage. Ook zouden de specificaties “uitdagend” zijn, het opleveren van producten moet zelfs “frustrerend” zijn.

Eerder al schreven we over problemen bij de Foxconn-fabriek waar zowel de iPad’s als iPhones geproduceerd worden, daar gingen werknemers in staking vanwege onredelijke eisen bij de productie van de iPhone 5. Er werd bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan het opsporen van fouten, terwijl daarvoor geen training was gegeven. Ook het verplicht laten werken van werknemers op een feestdag hielp niet bij het wegnemen van de spanningen.