1 min

Er is een foto op het internet verschenen waarin het vergrendelingsscherm van Windows Phone 8 zichtbaar zou zijn. Dit lockscreen zou gepersonaliseerd kunnen worden en biedt mogelijkheid tot het tonen van live-informatie zoals bijvoorbeeld scores in een sportwedstrijd.

De foto is afkomstig van Nokia-fansite Nokia Innovation en toont een lockscreen dat mogelijkheden biedt aan applicaties om live informatie te tonen op het vergrendelscherm. Op de foto zien we onder andere een scherm met scores van teams uit de American Football-serie, verzorgd door de Amerikaanse sportzender ESPN. Verder is er ook een vergrendelingsscherm met informatie van Bing en USA Today. Of de live-informatie op de schermen geïntegreerd wordt met de applicaties of dat deze apart gedownload moeten worden voor Windows Phone 8-apparaten is niet duidelijk.

Mogelijkerwijs staan de nieuwe lockscreens in verband met andere nieuwe functies van het mobiele besturingssysteem. Volgens eerder gelekt promotiemateriaal zouden deze functies namelijk de nadruk leggen op "live applicaties". Live Applicaties zijn applicaties die realtime informatie blijven weergeven, vergelijkbaar met de tegels in Windows 8 en Windows Phone 7.

Windows Phone 8 wordt later vandaag volledig uit de doeken gedaan door Microsoft.