Samsung heeft voorafgaand aan de CES twee nieuwe laptopts aangekondigd. De Series 7 Chronos en de Series 7 Ultra zijn geoptimaliseerd voor Windows 8 en kunnen optioneel beschikken over een touchscreen.


Series 7 Chronos
De Series 7 Chronos beschikt over een quad-core Intel Core i7-processor en heeft tot 16GB aan werkgeheugen aan boord. Daarbij zit er een harde schijf in het systeem, met een opslagcapaciteit tot 1TB. Het 15,6 inch beeldscherm met 1080p-resolutie beschikt over een optioneel aanraakscherm waarmee invoer van maximaal 10 vingers tegelijk kan worden waargenomen. Grafisch wordt de laptop ondersteund door een Radeon HD 8870 grafische kaart. Samsung geeft aan dat de 20,9 millimeter dikke Chronos een accuduur van 11 uur biedt.


Series 7 Ultra
De Series 7 Ultra heeft een 13,3 inch 1080p-beeldscherm, eveneens met optioneel touchscreen. Deze 17,5 millimeter dikke laptop beschikt over een Intel Core i5 of -i7 processor, met een aparte videokaart van AMD. Om welke videokaart het gaat is nog niet bekend. Het apparaat kan voorzien worden van maximaal 16GB werkgeheugen en beschikt over een 256GB SSD. Volgens de Koreanen zou de laptop een accuduur van 8 uur hebben. Daarbij is het zelfs mogelijk om bij deze Series 7 Ultra een LTE-module te verkrijgen.

Voor zowel voor de Series 7 Chronos als Ultra zijn er op dit moment geen prijzen bekend. Als de specificaties een indicator voor de prijs zijn, zullen beide laptops behoorlijk duur uitvallen.