2min

Samsung heeft gisterenavond op de CES in Las Vegas zijn eerste Ultrabook gepresenteerd. De Series 5 ultrabook van Samsung komt beschikbaar in twee versies, een 13 inch en een 14 inch versie, vooralsnog zal alleen de 13 inch variant in Nederland beschikbaar komen en als het goed is deze maand nog.

De 13 inch Series 5 ultrabook van Samsung is voorzien van een Intel Core i5 processor en krijgt een adviesprijs van 849 euro. De prijs is vrij laag voor een ultrabook en dit komt doordat Samsung heeft gekozen voor een conventionele harde schijf, een SATA schijf van 500GB. Wel heeft Samsung nog een kleine additionele SSD toegevoegd van 16GB zodat de ultrabook sneller kan starten. Het scherm van de ultrabook ondersteund een maximale resolutie van 1366×768 pixels.

Als we goed kijken naar de specificaties van deze ultrabook dan past die prima tussen de al bestaande en concurrerende modellen. Zo is de ultrabook van Samsung op het dunste punt 14,9mm en 17,6mm op het dikste punt, verder is de ultrabrook net geen 1,5 kilo met zijn 1,47 kilogram.

De ultrabook is ook voorzien van voldoende aansluitingen, zo is er één USB 3.0 poort aanwezig, twee USB 2.0 poorten, een HDMI-poort, een gigabit-ethernet poort en een 4-in-1-kaartlezer. Uiteraard beschikt de ultrabook ook over WiFi en Bluetooth.

De laptops beschikken over een 4-in-1-kaartlezer, een usb 3.0-poort en twee 2.0-varianten. Ook is hdmi en een gigabit-ethernetpoort aanwezig, evenals ondersteuning voor bluetooth 3.0. Het scherm heeft een , en de brightness zou rond 300 nits liggen.