De Amerikaanse fabrikant Dell heeft op de CES bekend gemaakt dat de goedkope Inspiron R-lijn van het bedrijf zal worden uitgebreid met touchscreens. Concurrent Toshiba maakte gisteren eveneens bekend dat er een relatief goedkope laptop met touchscreen aan zit te komen.

Dell heeft tegenover Engadget gemeld dat de 14-, 15- en 17 inch-varianten van de Inspiron R opnieuw ontworpen worden. Dit zal resulteren in een slankere behuizing en de consument krijgt bij aankoop bovendien de optie om een touchscreen aan het geheel toe te voegen. De touchscreens kunnen invoer van maximaal tien vingers tegelijk vastleggen en komen goed van pas in combinatie met Windows 8.

Net als eerder worden de Inspiron R’s voorzien van een Intel Celeron of Core i3-processor, welke te upgraden zijn voor een meerprijs. De 14R en 15R bevatten een scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, de 17R heeft een hogere resolutie: 1600 x 900. Wat betreft opslagruimte begint het verhaal met harde schijven van 320GB. De toetsenborden van de 15R en 17R worden uitgerust met een numeriek gedeelte.

Wanneer de laptops beschikbaar zullen komen is vooralsnog onduidelijk, evenals de prijs van de apparaten. Het enige wat duidelijk is, is dat indien de 14R en 15R met touchscreen worden uitgerust, de prijzen in de Verenigde Staten beginnen bij 650 dollar.