1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HTC heeft een kleine telefoon voor je grote smartphone aangekondigd. De HTC Mini is een verlengstuk van de Butterfly, waarmee je dankzij Near Field Communication (NFC) snel je status kunt updaten en berichten kunt checken. Voorlopig komt de Mini alleen in China uit.

De technologische opmars is niet te stoppen. Sinds de komst van de tablets en 5-inch smartphones zijn onze mobieltjes zo mobiel niet meer. Na ieder pingeltje moeten we graven in onze broekzak om de hardware omhoog te takelen, maar het antwoord van HTC is hier.

De HTC Mini is voorzien van een zwartwit-scherm en laat de gebruiker bellen en berichten bekijken, maar ook een agendafunctie en de gespreksgeschiedenis zijn aanwezig. Zo kan de grote HTC Butterfly in je zak blijven zitten, zo is de gedachtegang bij HTC.

Zo kun je met de Mini ook de camera van de Butterfly bedienen en hebben de twee telefoons een Find my Phone-alarm. In het kader van multifunctionaliteit kan het apparaatje ook veranderd worden in een afstandsbediening voor je TV, na het aansluiten van een HDMI-kabel. De telefoon kan geen apps draaien, dus de grote broer is niet plots overbodig.