1 min

Apple heeft opnieuw een nieuwe beta uitgegeven van iOS 7 en in die versie zijn aanwijzingen te vinden voor een vingerafdrukscanner in de fysieke Home-knop van het toestel. Met een biometrische vingerafdrukscanner zou Apple de iPhone echt kunnen locken zodat alleen de rechtmatige gebruiker deze kan unlocken.

Het gaat alweer om de vierde bètaversie van iOS 7 die Apple nu in omloop heeft gebracht. Deze vierde versie bevat een mapje met de naam ‘BiometricKitUI’ en daarin is weer een bestand te vinden met een duidelijk omschrijving van een vingerafdrukscanner. Waarmee de kans groot lijkt dat Apple in de nieuwste iPhone een vingerafdrukscanner gaat plaatsen in de Home-knop, want dat is de locatie waar naar wordt verwezen.

Hoe dit er precies uit komt te zien en of dat gevolgen heeft voor de uiterlijk van de de fysieke knop op de iPhone is moeilijk te zeggen. Apple zal er ongetwijfeld alles aan doen om het uiterlijk van de knop zo gelijkwaardig mogelijk te laten. De bestaande vingerafdrukscanners die we weleens tegenkomen op laptops hebben vaak twee omhoog staande randen met daarbinnen een sensor. Dat zal waarschijnlijk niet Apple’s keuze zijn.