Geruchten over de iPhone 5S spreken al lange tijd over een vingerafdrukscanner. Er wordt nu gemeld dat deze scanner zich in de home-knop bevindt, welke in tegenstelling tot voorheen bol zal zijn. De knop wordt gemaakt van Saffierglas.

Eerder vandaag maakten we al melding van geruchten over een persbijeenkomst van Apple op 10 september. Waarschijnlijk wordt de iPhone 5S hier gepresenteerd. Volgens nieuwe geruchten zal het nieuwe topmodel worden uitgerust van thuisknop die voor het eerst niet hol is. De knop is voorzien van een vingerafdrukscanner en is gemaakt van Saffier, dat meldt Ming-Chi Kuo, een aardig betrouwbare analist van KGI Securities.

Sinds de eerste iPhone is het ontwerp van de home-knop van de smartphones weinig gewijzigd. De knop is enigszins hol, rond en er staat een vierkant met afgeronde hoeken op afgebeeld. Om ruimte te maken voor een vingerafdrukscanner wordt de knop bol en gemaakt van Saffierglas, wat afgezien van diamanten het hardste materiaal ter wereld is. Dat zal ook nodig zijn, daar de knop dus uit de behuizing zal steken en zodoende gevoeliger is voor beschadigingen.

Geruchten over de komst van een vingerafdrukscanner bestaan sinds Apple AuthenTec overnam in juni 2012. Dat bedrijf is gespecialiseerd in deze technologie.