Sinds de lancering van de Sony Xperia Z1 zijn er meerdere geruchten verschenen over varianten van dit vlaggenschip. Zo verscheen recentelijk de Xperia Z1S gedurende een kort moment op de verkoopwebsite van Sony.

Begin oktober presenteerde het Japanse Sony een kleine variant van de Xperia Z1 (review). Of de fabrikant deze Xperia Z1 Mini ook buiten Japan zal uitbrengen is niet zeker. Wel verscheen op de Twitteraccount van @evleaks een gelekte foto van de vermoedelijke Xperia Z1S, welke exact dezelfde afmetingen heeft als de Xperia Z1 Mini. Het meest recente nieuws is dat Sony de Xperia Z1S even liet zien op haar algemene verkoopsite.


Behalve geruchten over de mogelijke komst van de Xperia Z1S dook ook een andere variant op met de naam Xperia Tianchi. Dit toestel zal naar verluidt worden uitgerust met een octacore-chipset van MediaTek en rekenen met een kloksnelheid van 2GHz. Het 6 inch-beeldscherm zal een resolutie van 1280 x 720 pixels kunnen weergeven. Daarmee lijkt dit een opvolger voor de Xperia Z Ultra te worden.

Volgens de laatste berichten zou de Xperia Z1S zijn uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 800-chipset die een kloksnelheid van 2,2 GHz heeft. Deze zal worden ondersteund door 2GB werkgeheugen. Android 4.2.2 Jelly Bean zal vermoedelijk het draaiende besturingssysteem zijn. Het 4,3 inch-beeldscherm zal 1280 x 720 pixels kunnen weergeven.

Op een persconferentie in Japan die voor vandaag op de agenda staat, zou Sony mogelijk meer nieuws kunnen brengen omtrent de mogelijke uitbreiding van de Xperia-lijn.