Sony heeft een kleine variant van de Xperia Z1 aangekondigd tijdens een evenement dat plaatsvond in Japan. Op dit moment is het nog niet duidelijk of het Japanse bedrijf de telefoon ook in andere delen van de wereld uit zal brengen.

Over de komst van de waterdichte Xperia Z1 Mini werd al enkele malen gerept in geruchten. Een opvallend gegeven is dat de Xperia Z1F, zoals de Japanse naam van het toestel luidt, grotendeels van dezelfde hardware is voorzien als de volgroeide Xperia Z1 (review). Het 4,3 inch-scherm is hierbij natuurlijk een uitzondering, bij de Xperia Z1 meet het scherm 5 inch. De schermresolutie gaat ook omlaag van 1920 bij 1080 naar 1280 bij 720 pixels.


In de Xperia Z1 Mini vinden we een Snapdragon 800-chipset, 16GB opslagcapaciteit en 2GB werkgeheugen. Net als de Xperia Z1 bevat de telefoon ook een 20,7 megapixel-sensor. De accu heeft een capaciteit van 2.300 mAh en de telefoon is bij lancering voorzien van Android 4.2 Jelly Bean.

De telefoon wordt uitgevoerd in de kleuren limoengeel, roze, wit en zwart. Wanneer en met wat voor prijs de Xperia Z1 Mini naar België en Nederland komt is op dit moment niet duidelijk.