Volgens het Taiwanese DigiTimes ondervinden de fabrikanten Apple en Qualcomm problemen met het produceren van hun smartwatch. Het zou hier de iWatch van Apple en de Toq van Qualcomm betreffen.

Omstreeks eind 2012 verschenen de eerste geruchten over de komst van een nieuw geavanceerd horloge van Apple, de iWatch. Ook Qualcomm heeft moeite bij de productie van de experimentele Toq-smartwatch. Apple zou zich naar verluidt willen mengen in de markt die reeds wordt verkend door onder andere Samsung en Sony. Een officiële aankondiging is er echter niet.

Toch lijkt het Apple en Qualcomm niet geheel voor de wind te gaan wat betreft het produceren van smartwatches. Dat meldt het Taiwanese DigiTimes vandaag. Zo zouden bronnen verklaren dat de helft van de gefabriceerde horloges wordt afgekeurd. Dit zou te wijten zijn aan het gecompliceerde fabricageproces.

Met name het poederspuitgieten wordt genoemd als knelpunt. Bij deze techniek worden in dit geval metalen deeltjes in een bepaalde vorm gegoten, met behulp van een mal. Hierdoor is het mogelijk complexe onderdelen in grote aantallen te vervaardigen. Toch blijkt het lastig te zijn om met deze techniek producten in hoge kwaliteit én hoge aantallen te fabriceren.

Het is niet bekend of en hoeveel vertraging Apple’s iWatch op zal lopen, Qualcomm heeft de Toq al op de markt gebracht maar zal dus kampen met beperkte oplages.