Volgens Taiwanese bronnen zal Apple in januari beginnen met de massaproductie van de Apple Watch. Het Amerikaanse bedrijf zal slechts één productiepartner gebruiken voor de assemblage van de wearable.

De geruchten melden dat Apple enkel gebruik zal maken van de diensten van Quanta Computer, waarmee het erop lijkt dat partners als Foxconn en Pegatron achter het net vissen bij de productie van de Apple Watch. Deze partijen hebben het wellicht ook druk genoeg met de assemblage van de iPhone 6 (review) en iPhone 6 Plus.

In eerste instantie werd gemeld dat Apple gebruik zou maken van de diensten van twee productiepartners. Naast Quanta Computer was ook Inventec in beeld. Het is onduidelijk waarom Inventec uiteindelijk niet aan de slag zal gaan met de Apple Watch. De deal tussen Apple en Quanta Computer zou naar verluidt ook een clausule bevatten waardoor laatstgenoemde alleen smartwatches voor Apple mag produceren, wellicht viel Inventec over deze eis.

Apple toonde de Apple Watch begin september en meldde destijds dat de wearable in het begin van 2015 te koop zal zijn. Als de productie pas in januari begint, zal de oplage initieel ongetwijfeld vrij beperkt zijn.