Samsung heeft enorm veel succes met Android, maar het bedrijf vertelt altijd dat het inzet op meerdere besturingssystemen. We wachten al tijden op een eerste Tizen-smartphone, maar ook een nieuw Windows Phone-toestel laat lang op zich wachten. Nu komt daar een kleine verandering in, Samsung heeft voor de Amerikaanse provider Verizon een Windows Phone-toestel gemaakt, de Samsung Ativ SE. Dat meldt twitteraar @evleaks.

We kunnen dus stellen dat Samsung weer begonnen is met het maken van Windows Phone-toestellen, maar aangezien het toestel exclusief voor Verizon is gemaakt zullen we dit toestel nooit in de Benelux gaan zien. Of Samsung nog meer Windows Phone-toestellen in de planning heeft staan, mogelijk ook voor Europa, is en blijft onduidelijk.

Het toestel dat Samsung heeft gemaakt voor Verizon beschikt waarschijnlijk over een 5 inch scherm, een Full HD-resolutie (1080p) en 4G-connectiviteit. Daarnaast zal Samsung ongetwijfeld gekozen hebben voor een Snapdragon 800-chip. De eigen Exynos-chips van Samsung zijn nog niet geschikt voor Windows Phone, daardoor weten we vrij zeker dat er een Qualcomm-chip in het toestel zal zitten.

Het uiterlijk van het toestel heeft veel weg van de Ativ S Windows Phone die Samsung eerder wel in veel landen heeft uitgebracht. Wanneer Verizon het toestel gaat introduceren is onduidelijk, mogelijk gelijktijdig met de lancering van Windows Phone 8.1.

Eerder gingen er geruchten dat Microsoft een bedrag van 1 miljard dollar had toegezegd aan Samsung als het weer Windows Phone-toestellen zou gaan maken, later werd door Microsoft dit gerucht tegengesproken.

Lees hier alles over Windows Phone 8 in onze review.