Het Windows Phone-platform wordt -zeker in onze regio- gedomineerd door één merk: Microsoft. Samsung lijkt in 2015 echter met nieuwe Windows Phone-toestellen op de proppen te komen. Microsoft probeert fabrikanten te stimuleren om Windows Phone te gebruiken door het zeer goedkoop aan te bieden.

Een woordvoerder van Samsung laat weten dat zijn bedrijf stabiliteitstests heeft uitgevoerd en geïnteresseerd is in het promoten van mobiele producten met Windows. De uitspraak is volgens The Korea Times gericht op smartphones en duidt er zodoende sterk op dat Samsung zich klaarmaakt om nieuwe Windows Phones uit te brengen.

Naar verwachting zal dit in het derde kwartaal van 2015 gebeuren. Samsung zal zich voornamelijk richten op het lage en middensegment van smartphones. Een high-end Windows Phone-toestel van Samsung hoeven we dus niet te verwachten.

Toch is er nog wel een groot obstakel op de weg dat moet worden weggenomen voordat Samsung weer Windows Phones zal maken. Het betreft een licentiedeal met Microsoft, die Samsung niet langer ziet zitten. Samsung weigert Microsoft sinds de overname van Nokia nog een vergoeding te betalen voor het gebruik van patenten die Android schendt.

Samsung zou er eenzelfde strategie als HTC op na kunnen houden en een aantal bestaande smartphones met Windows Phone uit te rusten. HTC bracht de One M8 (review) in de Verenigde Staten ook uit als Windows Phone-toestel.

Lees meer