Nokia gaat met de Lumia Cyan-update die binnenkort moet worden uitgerold een opvallende maatregel treffen. Om de camera van de Lumia 1020 en Lumia 1520 sneller te maken, wordt de mogelijkheid om de focus van een foto achteraf te veranderen uitgeschakeld.

Gebruikers van de Nokia Lumia 1020 (review) en Lumia 1520 (review) klagen over de snelheid van de camera. Om dit probleem aan te passen zal Nokia opvallend genoeg een onderscheidende functie gaan uitschakelen. Op deze smartphones is het namelijk mogelijk om het focuspunt van een foto achteraf aan te passen omdat deze in hoge kwaliteit wordt opgeslagen. Deze functie zou de toestellen volgens Nokia vertragen.

De wijziging wordt doorgevoerd met de Lumia Cyan-update van Nokia zelf. Met Lumia Cyan worden smartphones naar Windows Phone 8.1 geüpdatet en worden nieuwe toevoegingen van Nokia doorgevoerd. Het is momenteel nog onduidelijk of gebruikers de functionaliteit achteraf weer kunnen inschakelen, dit is wel aannemelijk omdat het een unieke mogelijkheid is.

Verder zal de update, die in de zomer verwacht wordt, verbeteringen doorvoeren in algoritmes voor lichtgevoeligheid, kleurbalans en de reductie van ruis.