2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Chinese fabrikant Huawei heeft een dochteronderneming genaamd HiSilicon en die maken chips voor onder meer smartphones en tablets. Huawei gebruikt deze chips ook in veel eigen smartphones. De nieuwe HiSilicon Kirin 920-chip zal beschikken over acht cores en een multi-mode 4G-verbinding waarmee nog snellere mobiele verbindingen mogelijk zijn. Een echte high-end chip die we nog niet eerder zagen van Huawei.

Het nieuwe vlaggenschip van Huawei, de Ascend P7 (review), beschikt ook over een eigen Kirin-processor, maar de prestaties van deze chip vielen ons toch een klein beetje tegen zoals valt te lezen in de review. Met de nieuwe line-up aan chips die er nu aankomen zal dat in elk geval verleden tijd zijn. Vooral grafisch liet de chip in de Ascend P7 veel te wensen over, in de nieuwe chips zit de zeer krachtig Mali T628 GPU.

Huawei timmert zowel met de smartphones maar ook met de eigen chipproductie hard aan de weg. Naast een zeer krachtige grafische processor zijn ook de CPU-prestaties beduidend beter. Huawei kiest voor maar liefst 8 cores, vier krachtige Cortex A15-rekenkernen en vier energiezuinige Cortex A7-rekenkernen. Daarnaast beschikt de chip over multi-mode 4G, waardoor er niet maximaal 150 mbit gehaald kan worden maar 300 mbit. Huawei is de eerste fabrikant die de mogelijkheid biedt om dergelijke snelheden te halen.

Veel netwerken die multi-mode 4G ondersteunen zijn er echter nog niet. De netwerken die er zijn, zijn vooral te vinden in Azië en bevinden zich vaak nog in een testfase. Wanneer de nieuwe chips van Huawei ook daadwerkelijk op de markt komen in nieuwe smartphones en tablets is nog even afwachten, maar de kans is groot dat we de eerste producten dit jaar nog gaan zien.