Tijdens de IFA heeft Samsung een vroege versie van de Gear VR getoond. Het gaat om de Gear VR Innovator’s Edition, bedoeld voor early adopters. Samsung heeft samengewerkt met Oculus om virtual reality naar mobiele apparaten te brengen.

De Gear VR Innovator’s Edition is speciaal geoptimaliseerd voor de Samsung Galaxy Note 4 die ook vandaag is uitgebracht. In feite is de Gear VR een accessoire waarin een smartphone kan worden geplaatst om in een virtual reality-wereld te stappen. De headset is draadloos en voorzien van een touchpad op de achterzijde, voor besturing.

Het Quad HD-scherm met een grootte van 5,7 inch van de Galaxy Note 4 komt op deze manier beter tot zijn recht. Gezamenlijk met de Samsung Game Pad kan de Gear VR goed gebruikt worden voor het spelen van spellen. Dankzij bewegingssensoren heb je de mogelijkheid om met je hoofd 360 graden te draaien in een 3D-video of -game.

De Samsung Gear VR Innovator’s Edition zal in het vierde kwartaal van dit jaar in het wit uit worden gebracht met een adviesprijs van 199 euro. Wil je er direct een Game Pad bij hebben, dan geldt een adviesprijs van 249 euro.