De vermoedens dat Apple op 16 oktober een nieuwe persevenement zou organiseren waren sterk en zijn nu door het Amerikaanse bedrijf bevestigd. Op 16 oktober worden waarschijnlijk nieuwe iPads en Mac-producten uit de doeken gedaan en zal Mac OS X 10.10 Yosemite uitgebracht worden.

Apple’s uitnodigingen bevatten meestal hints naar hetgeen wordt aangekondigd. Ditmaal luidt de tekst op de uitnodiging: "It’s been way too long." Apple kan daarmee op het eerste oog al meerdere kanten op: ‘iets’ heeft veel te lang geduurd of een product is qua omvang veel te lang. Waarschijnlijk gaat het om de eerste mogelijkheid, maar wie weet.

Naast de komst van de nieuwe iPad wordt ook gerekend op updates voor het assortiment aan Mac-producten. Er zijn de afgelopen maanden geruchten gegaan over de komst van iMacs en de MacBook Air met een Retina-scherm, maar we moeten afwachten wat Apple echt van plan is. Dat Apple tijdens of na het evenement de nieuwe OS X-versie zal lanceren lijkt wel zo goed als zeker.

Gisteren lekten foto’s van een dummy-model van de nieuwe iPad Air uit. Daaruit bleek dat er een scala aan kleine wijzigingen in het ontwerp op komst is.