1 min

Nu Apple de iPhone 6 en iPhone 6 Plus uit de doeken heeft gedaan, kunnen fervente aanhangers langzaamaan uitkijken naar de volgende producten van het bedrijf. Vermoedelijk zal Apple op 21 oktober een nieuwe persconferentie beleggen om nieuwe iPads te presenteren. Direct daarna wordt Mac OS X 10.10 Yosemite vrijgegeven.

Op 21 oktober worden vermoedelijk twee nieuwe iPads aangekondigd. Het gaat om opvolgers van de iPad Air (review) en de iPad mini Retina-display (review). Over beide modellen hebben we al een aantal beweringen vernomen, maar echt concreet is het geruchtencircuit momenteel nog niet.

Zaken die in de lijn der verwachting liggen zijn bijvoorbeeld de introductie van de Apple A8-chipset en de Touch ID-sensor in de nieuwe tablets, mogelijk wordt ook in deze producten een NFC-chip geplaatst om betalingen te kunnen doen via Apple Pay.

Direct na afloop van het evenement wordt vermoedelijk Mac OS X 10.10 Yosemite uitgebracht. Apple presenteerde dit besturingssysteem eerder dit jaar gezamenlijk met iOS 8 (review) dat gisteren beschikbaar werd gesteld.