1 min Devices

Chromebooks nu van afstand te vergrendelen bij verlies of diefstal

Google heeft weer een nuttige update uitgerold naar de Chromebooks. Het is nu mogelijk voor bedrijven en scholen om Chromebooks die aan het bedrijf zijn gekoppeld op afstand te blokkeren. Dit is voornamelijk handig wanneer een Chromebook kwijt is of mogelijk gestolen.

Helaas heeft Google de functie niet voor alle Chromebook-gebruikers beschikbaar gemaakt maar alleen voor bedrijven en scholen. Als een Chromebook op afstand wordt geblokkeerd dan komt er een melding in beeld dat de Chromebook kan worden geretourneerd naar een opgegeven adres of dat er contact kan worden opgenomen met een telefoonnummer. Deze gegevens kan het bedrijf of de school zelf invullen.

Hierdoor kunnen gevoelige gegevens minder snel in handen vallen van kwaadwillende mensen. Aangezien een Chromebook alleen fatsoenlijk werkt met een internetverbinding is het blokkeren op afstand een eitje voor Google. Het is dan ook jammer dat de functionaliteit niet breder is doorgetrokken zodat ook particulieren hun Chromebook kunnen blokkeren vanuit hun Google-account. Mogelijk voegt Google deze optie nog toe in de toekomst.

Of een Chromebook helemaal onbruikbaar wordt na het vergrendelen is onduidelijk. Er is vaak ook een methode om een Chromebook te herstellen naar fabrieksinstellingen. Of de Chromebook dan ook vergrendeld blijft is niet helemaal duidelijk.

Bron:Google