1 min Devices

‘Volgende iPhone krijgt drukgevoelig scherm net zoals Apple Watch’

Als we The Wall Street Journal mogen geloven dan gaat Apple in zijn volgende iPhone, waarschijnlijk de iPhone 6S, een drukgevoelig scherm plaatsen. Zo’n scherm wordt al gebruikt in de Apple Watch. De bronnen van de krant zijn meestal erg betrouwbaar als het op Apple-geruchten aankomt.

Apple zou in de volgende iPhone-generatie een drukgevoelig scherm willen plaatsen. Deze technologie gebruikt het bedrijf al in de Apple Watch, maar ook in de touchpad van de nieuwe Macbook 12 inch. Deze schermen reageren op hoe hard de gebruiker op het scherm drukt, dit kan bijvoorbeeld bij het maken van muziek, tekenen van afbeeldingen maar uiteraard ook het spelen van games een enorm verschil gaan maken.

Volgens de bronnen van The Wall Street Journal, zou dat ook meteen de belangrijkste vernieuwing worden van de volgende iPhone-generatie. Qua formaat zou de fabrikant uit Cupertino vast willen houden aan de schermformaten van 4,7 en 5,5 inch. Wel zou Apple overwegen om iPhones te gaan leveren in het roze, waarschijnlijk zal dat geen felroze worden maar meer tegen het zilver en goud aan zitten.

Lees onze iPhone 6 review en iPhone 6 Plus review.

Bron:WSJ