2min

Er gaan geruchten dat Apple volgend jaar twee nieuwe iPhones gaat lanceren. Behalve dat de toestellen over een gebogen scherm zouden beschikken, zullen deze iPhones mogelijk ook gebruik maken van nieuwe sensoren voor het touchscreen.

Het Amerikaanse Bloomberg meldt dat Apple in 2014 mogelijk twee nieuwe iPhones uitbrengt. De uitgever baseert zich hierbij op bronnen die kennis hebben over de plannen van Apple. Deze iPhones zullen beschikken over een groter scherm dan de huidige toestellen, dat bovendien gebogen is. De twee nieuwe iPhones zullen beschikken over een scherm van 4,7 en 5,5 inch. Hiermee is de grootste versie bijna even groot als de Samsung Galaxy Note III. Dit toestel beschikt over een 5,7 inch-scherm.

Samsung liet eerder ook al een toestel zien met een gebogen scherm. Volgens Bloomberg zal het scherm van de iPhone echter in de andere richting gebogen zijn dan het scherm van de Samsung Galaxy Round. Volgens de bron zal het gebogen scherm voornamelijk een cosmetische functie hebben.

Behalve een gebogen scherm, zullen de nieuwe iPhones volgens Bloomberg ook beschikken over nieuwe sensoren. Die sensoren kunnen ervoor zorgen dat de telefoon kan registeren hoe hard op het scherm wordt gedrukt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld andere opdrachten worden gegeven door iets harder te drukken. Hoe Apple dit precies wil gebruiken is nog niet duidelijk. Ook is het nog de vraag of deze techniek al klaar is voor massaproductie tegen de tijd dat Apple de nieuwe iPhones introduceert.

De nieuwe iPhones worden in de tweede helft van 2014 verwacht. Een woordvoerster van Apple weigerde commentaar te geven.