2min

De nieuwe iPhone 6s en iPhone 6s Plus kunnen video’s opnemen in een 4K-resolutie, hiermee sluit Apple aan bij andere fabrikanten die al langer de mogelijkheid bieden video’s op te nemen in een dergelijk hoge kwaliteit. Apple heeft echter de opslagcapaciteit van het instapmodel niet aangepast, waardoor je op het 16GB-model maximaal 32 minuten aan 4k-video kan opslaan.

De nieuwe Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben een nieuwe camera gekregen van 12 megapixels, daarnaast heeft Apple de mogelijkheid toegevoegd om video’s op te nemen in 4K. Dat betekent dat mensen met een 4K-televisie nu ook video’s in de hoogste kwaliteit kunnen bekijken als deze met een iPhone 6s zijn opgenomen. Het instapmodel van de iPhone met 16GB aan opslagcapaciteit kan echter maar 32 minuten opnemen want dan zit de opslagcapaciteit van het toestel vol, ervan uitgaande dat je nog geen apps hebt geïnstalleerd, muziek gedownload of andere foto’s en video’s hebt gemaakt, anders kan je nog minder video opnemen.

Het opnemen van 4K-video’s op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus kost 375MB per minuut. De 16GB-versie wordt geleverd met 12GB aan vrije ruimte, de overige 4GB heeft Apple nodig voor het besturingssysteem en de meegeleverde apps.

Met een 64GB-versie kan je 2,5 uur aan 4K-video opnemen en met een 128GB-versie maar liefst 5 uur. Tot slot heb je natuurlijk de mogelijkheid om video’s op te nemen in een lagere kwaliteit zoals Full HD (130MB per minuut bij 30 frames per seconde) of HD (60MB per minuut bij 30 frames per seconde).