2min

Samsung heeft zojuist aan Techzine laten weten dat er twee nieuwe smartphones op komst zijn, de 2016-edities van de Galaxy A3 en Galaxy A5. Deze nieuwe toestellen zijn voorzien van Samsung’s laatste innovaties en zijn op veel fronten verbeterd. De Galaxy A3 beschikt komend jaar over een 4,7 inch scherm en de Galaxy A5 over een 5,2 inch scherm.

Samsung voert de nodige wijzigingen door in zijn A-serie, om te beginnen is het schermformaat van de toestellen 0,2 inch groter dan de versies van dit jaar. Verder is het ontwerp op de schop gegaan en meer in lijn met de Galaxy S6-serie die dit jaar is verschenen. De toestellen beschikken over een ontwerp van metaal en glas en de rand rond het scherm is een stuk dunner gemaakt en meet nu 2,7mm. Ook ligt het toestel nog beter in de hand.

Samsung heeft de camera’s vervangen in de toestellen en voorzien van optische stabilisatie (OIS), waardoor je in principe geen last meer zou moeten hebben van bewogen en onscherpe foto’s. Verder is er gekozen voor een F1.9-lens waardoor de camera ook een stuk beter werkt in een donkere omgeving.

Beide toestellen beschikken over een AMOLED-scherm, de A3 moet het stellen met een HD-resolutie (1280 x 720 pixels) terwijl de A5 beschikt over een Full HD-resolutie (1920 x 1080 pixels). Aan de binnenkant beschikt de Galaxy A3 over een Exynos quad-core chip met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 1,5GB aan werkgeheugen. De Galaxy A5 beschikt over een snellere Exynos octa-core processor met een kloksnelheid van 1,6 GHz en 2GB aan werkgeheugen. Beide modellen hebben 16GB aan opslagcapaciteit en een microSD-poort zodat je de opslagcapaciteit nog kan uitbreiden met maximaal 128GB. Verder zijn de toestellen voorzien van Samsung Knox zodat ze ook geschikt zijn voor de zakelijke klant. Beide toestellen zijn voorzien van 4G, waarbij de maximale snelheid van de A3 op 150 Mbit/s ligt en van de A5 op 300 Mbit/s.

De Galaxy A5 beschikt tot slot ook nog over de Fast Charging-technologie van Samsung en een vingerafdrukscanner inclusief ondersteuning voor Samsung Pay.

De toestellen verschijnen in het eerste kwartaal van 2016 in Nederland, de adviesverkoopprijs van de nieuwe Galaxy A3 is 329 euro en van de Galaxy A5 429 euro. In het buitenland verschijnt ook nog de Galaxy A7 met een scherm van 5,5 inch, maar die staat voor de Benelux niet op de planning.

Update 16:50: Specs toegevoegd