1 min

FutureMark heeft op een evenement de eerste beelden getoond van een nieuwe versie van de populaire benchmark 3DMark. In de nieuwe versie wordt ondersteuning voor DirectX 12 toegevoegd en worden de prestaties van de videokaarten weer tot het maximum gedreven om uiteindelijk tot een score te komen.

FutureMark is een bedrijf al al jarenlang enorm goede benchmark-applicaties ontwikkeld, ooit begonnen voor de pc maar inmiddels ook actieve op mobiele platformen. Voor de pc komt er binnenkort een nieuwe 3DMark beschikbaar waarmee videokaarten tot hun max getest kunnen worden. In de nieuwe versie is ondersteuning voor DirectX 12 verwerkt en deze versie zal dan ook alleen in Windows 10 werken.

De nieuwe 3DMark zal twee zware GPU-testen doen en één CPU-test om een volledig beeld van de grafische prestaties van een computer te kunnen schetsen. De test vergelijkt onder meer de prestaties tussen DirectX 12, DirectX 11 en Mantle. Wanneer de nieuwe 3DMark precies verschijnt is nog niet bekendgemaakt waarschijnlijk ergens begin 2016. De eerste beelden zijn getoond op het Galax GOC 2015-evenement in China.