2min Devices

Microsoft staat ook Mac OS-gebruikers toe in Office Insider-programma

Microsoft heeft besloten om het Office Insider-programma verder uit te breiden, ook Mac OS-gebruikers kunnen nu deelnemen aan het Office Insider-programma. Eerder konden Windows en Android-gebruikers al wel deelnemen aan dit programma.

Het Office Insider-programma is nu weliswaar beschikbaar voor Mac OS-gebruikers, maar dat betekent niet dat het programma indentiek is aan de Windows- en Android-versie. Mac-gebruikers zitten toch een beetje op het tweede plan bij Microsoft, Office Insiders voor de Mac krijgen enkele weken voor de officiële lancering de nieuwste updates, zodat ze nog even goed getest kunnen worden en daar blijft het verder bij.

Op Windows is het Office Insider-programma veel uitgebreider en krijgen gebruikers allerlei nieuwe functies te testen, al maanden voordat ze officieel beschikbaar komen. Het testen van nieuwe features en het ontvangen van feedback hoe gebruikers deze ervaren gebeurd dus vooral op Windows en mogelijk ook op Android.

Het Office Insider-programma voor de Mac lijkt vooral bedoeld om de features die zijn geïmplementeerd te testen op de Mac om eventuele bugs en problemen voor de officiële lancering uit de software te kunnen halen. Echt experimenteren gaat Microsoft niet doen met Office voor de Mac.

Ondanks dat Microsoft primair kiest voor Windows en Android als testplatformen, is het wel goed nieuws dat Office voor de Mac continu wordt doorontwikkeld. Dat is de afgelopen jaren wel anders geweest, voordat Office 2016 voor de Mac verscheen vorig jaar, dateerde de versie daarvoor alweer uit 2011.