TP-Link staat vooral bekend om zijn routers, maar gaat nu een stapje verder, het bedrijf wordt actief met smart home-oplossingen. Op het Mobile World Congress in Barcelona toont het bedrijf aankomende zijn eerste producten. Daaronder vallen een smart home-router, een Smart Light Switch en Smart Plug, LED-buld en cloud-camera.

TP-Link gaat net als veel andere bedrijven proberen een rol in te nemen in de smart homes van de toekomst. Hoewel veel mensen het nog niet door hebben, ziet hun huis er over enkele jaren heel anders uit qua automatisering. Alle apparaten worden de komende jaren verbonden met het internet en het gebruik ervan wat nog eenvoudiger en in veel gevallen op afstand bedienbaar.

Een eerste stap in deze smart homes, zijn nieuwe routers die dit ook ondersteunen, TP-Link heeft recent al de SR20 smart home router-gepresenteerd. Nu volgen andere basisproducten zoals stopcontacten, lichtschakelaars en LED-lampen die via WiFi zijn te bedienen. De lichtschakelaars kunnen bestaande schakelaars vervangen en overweg met ouderwetse bekabeling, maar ook met nieuwe connected lampen.

TP-Link is verstandig en komt niet met een eigen thermostaat zoals veel bedrijven inmiddels al hebben gedaan. Wel komt het bedrijf met een eigen beveiligingscamera’s voor in huis. De camera’s kunnen hun beelden opslaan in de cloud maar ook lokaal op een microSD-kaartje. Verder beschikken ze over dag en nachtvisie, waarbij de sensoren niet alleen gebruik maken van beweging maar ook van geluid. De beelden die worden opgenomen hebben een HD-kwaliteit, wat neer komt op een resolutie van 1280 x 720 pixels. TP-Link introduceert de NC450 en de NC260 beveiligingscamera, waarbij het verschil is dat de NC450 ook op afstand kan draaien om een andere hoek te bekijken.

TP-Link komt ook met verschillende apps om zijn smart home-producten op de smartphone tot leven te wekken.