2min

Als we de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal mogen geloven dat werkt Intel aan een eigen augmenten reality-bril of headset. Volgens de WSJ zou Intel werken aan een prototype van een bril waarmee het fabrikanten wil overtuigen van de mogelijkheden van RealSense, maar ook een instapklaar product wil bieden aan zijn partners. Met augmented reality wordt virtual reality gemixt met de bestaande omgeving.

Intel zou slechts een prototype willen maken om te laten zien wat er mogelijk is met de Intel RealSense 3D-camera’s als je deze in een bril verwerkt. Intel zou het vervolgens aan zijn partners willen overlaten om daadwerkelijk een bril op de markt te brengen die augmented reality biedt aan de eindgebruikers. De fabrikanten kunnen de technologie dan licenseren van Intel.

Intel heeft de afgelopen jaren vaker producten gebouwd die niet op de markt zijn gekomen, maar puur en alleen bedoeld waren om fabrikanten en partners te overtuigen van de mogelijkheden van RealSense in onder andere laptops en smartphones. Dat is niet zonder succes gebleven want steeds meer fabrikanten gebruiken nu de RealSense-technologie van Intel.

Bij Google is het rondom Google Glass de afgelopen maanden erg stil, een bril die ook augmented reality zou kunnen bieden. Over augmented reality horen we ook maar weinig in de markt, de enige grote partij die daar druk mee bezig is, is Microsoft. Microsoft heeft met de HoloLens de eerste augmented reality-bril ontwikkeld en deze wordt momenteel verscheept naar ontwikkelaars.

Mogelijk dat Intel hiermee een concurrent wordt van Microsoft en straks de mogelijkheid biedt aan alle fabrikanten om een bril te ontwikkelen met augmented reality. Intel zelf wilde nog niet reageren op het artikel in The Wall Street Journal. Wel heeft Intel al minimaal vijf overnames gedaan om augmented reality-technologie in huis te halen en dat biedt uiteraard mogelijkheden om het ook toe te passen in nieuwe producten.

De verwachting is dat virtual reality en augemented reality de komende jaren enorm groot gaan worden. Voor Intel is het dan ook belangrijk om producten te kunnen bieden met deze technologieën. Op die manier kan het ook afdwingen dat bedrijven Intel-chips blijven gebruiken in deze nieuwe producten. Dat is uiteindelijk de core-business van het bedrijf.