Magic Leap heeft patent aangevraagd op een augmented reality headset en daarmee meteen voor het eerst het ontwerp onthuld. Het bedrijf ontving de afgelopen maanden grote investeringen van onder meer Google, Warner Brothers en JPMorgan Chase, maar onthulde nog niets. Met de toegewezen patentaanvraag is er voor het eerst een beeld van vrijgegeven. Of dit het uiteindelijke ontwerp is, weten we niet.

Het bedrijf haalde na meerdere investeringsrondes maar liefst 4,5 miljard dollar op om het apparaat te ontwikkelen. In april gaf Magic Leap al een video vrij waarin te zien was hoe de techniek moet werken. Duidelijk werd dat er veel mogelijkheden zijn met de bril: je kan op verschillende manieren zaken projecteren op bestaande objecten.

Magic Leap is niet bepaald het enige bedrijf dat werkt aan een augmented reality bril. Microsoft onthulde al in 2015 een soortgelijke bril: de Hololens. Die wordt voorlopig nog niet naar de markt gebracht, maar het bedrijf heeft wel al enkele veelbelovende demo’s gegeven.

Bij augmented reality is het de bedoeling dat door computers gegenereerd beeldmateriaal als het ware geprojecteerd wordt op de echte omgeving waar een gebruiker zich bevindt. Dat is anders dan virtual reality, waarin een complete wereld gegenereerd wordt. Bovenaan dit bericht de beelden die Magic Leap vrijgaf. Overigens werd in april ook al een video vrijgegeven waarin Magic Leap een demo gaf.