2min Devices

Nest voegt familie-accounts toe en gebruikt smartphone-locatie beter

Nest heeft bekendgemaakt dat de mobiele apps en de producten van het bedrijf een update hebben gekregen. Hierdoor is Nest nu in staat om familie-accounts aan te bieden, hierdoor kunnen meerdere personen in huis de thermostaat bedienen zonder dat er een wachtwoord gedeeld hoeft te worden. Ook gaat Nest beter gebruik maken van de locatiediensten binnen Android en iOS om te bepalen of er iemand thuis is.

Nest heeft een update uitgebracht waarbij een veelvoorkomend probleem wordt opgelost, het is nu namelijk mogelijk om maximaal tien huisgenoten gebruik te laten maken van de Nest thermosstaat, zonder dat je daarbij je Google-accountgegevens hoeft te dellen. Een probleem waar veel gebruikers tegenaan liepen.

Een andere nieuwe feature die Nest introduceert in zijn apps is dat ze nu actief gebruik gaan maken van de locatievoorziening binnen Android en iOS. Op die manier kan de Nest-app exact bepalen waar je je bevindt en of je thuis bent. Als je niet thuis bent zal de thermostaat nu eerder op afwezig springen om energie te besparen.

Het wordt hierdoor dus wel belangrijker om je huisgenoten ook echt toe te voegen aan je Nest-thermostaat. Uiteraard blijven de bewegingssensoren van de Nest-thermostaat ook gewoon werken en deel uit maken van de aanwezigheidsdetectie.