1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nest heeft vanmorgen de derde generatie van zijn thermostaat geïntroduceerd in een groot deel van Europa waaronder Nederland en België. Deze nieuwe Nest-thermostaat was al te koop in de VS maar is nu ook in Europa te verkrijgen. Het belangrijkste verschil is het grotere scherm en de mogelijkheid om de CV-ketel beter aan te sturen.

De vorige generaties van de Nest-thermostaat konden de CV-ketel alleen in of uit schakelen, maar deze nieuwe versie kan de CV-ketel ook op bijvoorbeeld halve kracht laten werken door gebruik te maken van OpenTherm. De thermostaat heeft veel meer controle gekregen over de ketel zodat het uiteindelijke stookresultaat nog energiezuiniger kan zijn.

Daarnaast heeft Nest het scherm van de thermostaat met zo’n 25 procent vergroot en is de schermresolutie ook toegenomen. Verder is de aanwezigheidssensor vervangen door een nieuwer model die over een veel grotere afstand beweging in de ruimte kan detecteren.

Tot slot fungeert de thermostaat nu ook als extra scherm voor de Nest Protect rookmelder, als er een rookmelder afgaat en je hebt geen telefoon bij de hand kan je op de thermostaat zien waarom het alarm afgaat. Dit kan zijn vanwege rookontwikkeling maar ook vanwege koolstofmonoxide wat niet zichtbaar is in de ruimte.

De nieuwe thermostaat kost 249 euro en is per direct beschikbaar in Nederland en België.