2min Devices

BlackBerry introduceert dit jaar nog twee midrange Android-smartphones

BlackBerry zal dit jaar nog twee midrange Android-smartphones op de markt gaan brengen met een adviesprijs tussen de 250 en 350 euro, dat heeft de CEO van de Canadese fabrikant bekendgemaakt in een interview met de website The National. Wanneer de toestellen precies zullen verschijnen is niet bekendgemaakt.
BlackBerry heeft het afgelopen jaar de overstap gemaakt naar Android en heeft zijn beveiligingsoplossingen gereed gemaakt voor het mobiele besturingssysteem van Google. Dat was de eerste stap en de volgende stap is het op de markt brengen van meer Android-smartphones, dit jaar verschijnen er nog twee midrange Android-toestellen, aldus John Chen, CEO van Blackberry.

Deze toestellen zullen ongetwijfeld ook weer voorzien zijn van de nodige verbeteringen. BlackBerry is de enige Android-fabrikant die updates verspreidt naar de Android-toestel;en zonder de tussenkomt van een telecomprovider. BlackBerry kan hierdoor sneller handelen dan veel andere fabrikanten. Daarnaast heeft Android veel van zijn apps bovenop Android gebouwd, waardoor het deze kan updaten via de Google Play Store.

Chen laat verder weten dat het eerste Android-toestel van BlackBerry, de Priv, misschien niet het beste toestel was om als eerste uit te brengen, doordat dit een high-end toestel is heeft het ook een hoge prijs en voor veel consumenten waarschijnlijk een te hoge prijs. Het toestel kost op dit moment 749 euro in Nederland. Daarom komt BlackBerry dit jaar met twee betaalbare Android-smartphones met een adviesprijs tussen de 250 en 350 euro.

Een van de twee toestellen zal volledig voorzien zijn van een touchscreen terwijl het andere toestel zal worden voorzien van een fysiek toetsenbord. Daarmee houdt de Canadese fabrikant vast aan de jarenlange traditie.

Er zullen dit jaar geen nieuwe BlackBerry 10-toestellen verschijnen, wel komen er nog een aantal software-updates, of er in 2017 wel nieuwe BlackBerry 10-toestellen gaan verschijnen is nog onduidelijk.

Bron:The National