2min Devices

BlackBerry brengt in 2016 alleen Android-smartphones op de markt

BlackBerry CEO, John Chen, heeft in een interview met CNET laten weten dat het bedrijf in 2016 met één of twee nieuwe smartphones zal komen en die zullen beide draaien op Android en niet op het eigen BlackBerry 10-besturingssysteem. Daarmee lijkt de focus van BlackBerry nu vooral op Android te liggen.

De Canadese fabrikant heeft de afgelopen tevergeefs geprobeerd een succes te maken van het eigen BlackBerry 10-besturingssysteem (review) en hoewel dat helemaal zo slecht niet was is het daarin niet geslaagd. De consument heeft gekozen voor Android en voor iOS.

BlackBerry heeft het afgelopen jaar hard gewerkt om zijn enterprisediensten ook geschikt te maken voor Android en de eerste versies daarvan zijn nu beschikbaar, in combinatie met de BlackBerry Priv, de eerste Android-smartphone van BlackBerry. Chen heeft laten weten dat er dit jaar nog minimaal één Android-toestel bij gaat komen, maar twee toestellen behoort ook tot de mogelijkheden. BlackBerry-fans hoeven in elk geval niet te rekenen op een nieuw toestel met BlackBerry 10, Chen hoopt volgend jaar weer een toestel met BlackBerry 10 te maken.

Over het succes van de BlackBerry Priv doet Chen niet zoveel uitspraken, hij stelt dat het toestel nog niet breed beschikbaar is geweest in de markt. Het aantal landen was zeer beperkt en vaak ook het aantal telecomproviders. Daar begint nu verandering in te komen en hij stelt positieve verwachtingen te hebben. De BlackBerry Priv is sinds deze week ook officieel in Nederland verkrijgbaar.

Bron:CNet