1 min

Tags in dit artikel

, ,

Jarenlang heeft HTC standaard een browser meegeleverd met zijn Android-telefoons en deze beschikbaar gemaakt in de Google Play Store. Maar daar gaat een einde aan komen, want de Taiwanese fabrikant is van plan op 30 november te stoppen met ontwikkelen van de applicatie.

HTC geeft geen reden waarom ze de app komende maand stopzetten en waarom besloten is deze niet meer te ondersteunen. De app blijft gewoon geïnstalleerd staan op de smartphones en tablets waarop deze al staat, maar zal in de toekomst geen updates meer krijgen. Om die reden is het af te raden deze nog te gebruiken na 30 november. Belangrijke veiligheidsupdates zullen er bijvoorbeeld niet meer komen.

HTC komt vandaag nog met een nieuwe update die ervoor moet zorgen dat de transitie naar een andere browser makkelijker gemaakt wordt. Zo kunnen gebruikers namelijk eenvoudig gegevens die ze hebben opgeslagen in de HTC-browser exporteren naar andere webbrowsers.

De browser van HTC staat overigens al enige tijd niet meer in de top tien grootste mobiele browsers. De grootste is Chrome, die op meer dan de helft (54,3%) van alle smartphones en tablets geïnstalleerd staat. De tweede plek is voor Apple’s Safari, met een marktaandeel van 25,66 procent, gevolgd door de standaard Android-browser (9,06%), Opera Mini (6,53%) en Internet Explorer (1,86%).