1 min

Samsung heeft een betaversie beschikbaar gemaakt van Android 7.0, de nieuwste Android-versie, voor zijn huidige vlaggenschepen, de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Om in aanmerking te komen voor Android 7.0 Nougat moet je dus over één van die twee toestellen beschikken, daarnaast moet je woonachtig zijn in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk of Zuid-Korea.

Wellicht is het mogelijk om Samsung voor de gek te houden en te doen alsof je in een van de drie eerder genoemde landen bent, bijvoorbeeld met een VPN-verbinding, want de beta is beschikbaar gekomen voor alle Samsung Galaxy S7-toestellen die actief zijn in die landen. De grote vraag is natuurlijk of Samsung de beta zelf in nog meer landen zal gaan aanbieden, waaronder natuurlijk in de Benelux, op dit moment lijkt het daar niet op.

Dat Samsung de beta breed beschikbaar maakt betekent overigens wel dat het bedrijf al vergevorderd is met het ontwikkelen van deze update en dat we die waarschijnlijk in december kunnen verwachten. Verwacht wordt dat Samsung flink wat van de features die eigenlijk voor de Note 7 waren bedoeld, zal gaan uitrollen naar de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge.

Het bedrijf heeft natuurlijk wat goed te maken na alle problemen met de Note 7, vandaag werd duidelijk dat Samsung overweegt een grotere versie van de Galaxy S8 uit te brengen.