2min

Microsoft lijkt steun uit onverwachte hoek te krijgen voor het crossplatform ontwikkelen van apps met .NET. Samsung heeft besloten verschillende tools beschikbaar te gaan stellen, waarmee het mogelijk wordt om Tizen-apps te ontwikkelen in Visual Studio en .NET.

Microsoft heeft met Windows 10 en de overname van Xamarin een stap gezet om meer apps breder beschikbaar te krijgen. Met Visual Studio is het op dit moment al mogelijk om apps te ontwikkelen voor Android, iOS en Windows 10. Samsung heeft nu besloten om ondersteuning te gaan bieden voor  zowel Visual Studio als Xamarin-onderdelen zoals Xamarin.Forms, waarmee de visuele objecten van apps worden gecreëerd.

Een slimme zet van Samsung want de miljoenen ontwikkelaars die werken met Xamarin kunnen straks met zeer weinig werk hun apps ook aanbieden op het Tizen-platform. Voor Microsoft is het steun uit onverwachte hoek, dat probeert ontwikkelaars vooral zover te krijgen Xamarin te gebruiken, want dan is de kans groot dat ze naast het uitbrengen van een Android- en iOS-app, ook hun app beschikbaar maken op Windows 10. Nu Samsung ook ondersteuning gaat bieden voor Visual Studio en Xamarin, zal ook de Zuid-Koreaanse fabrikant deze ontwikkeltools gaan aanbevelen.

Samsung richt zich met Tizen op dit moment vooral op de smart-tv’s en wearables van het bedrijf, maar Samsung rolt Tizen uit naar veel meer apparaten, ook koelkasten, wasmachines en andere huishoudelijke apparaten krijgen Tizen. Tizen is het Internet of Things-besturingssysteem van Samsung. Origineel was Tizen bedoeld als smartphone-besturingssysteem, maar daar heeft Samsung nooit echt vol gas op gegeven, er zijn wel een paar toestellen in opkomende landen, maar het zijn geen breed beschikbare producten.