Microsoft heeft tijdens de Pass Summit conferentie een aantal nieuwe tools en diensten uit de doeken gedaan. Deze zijn speciaal gemaakt om bedrijven te helpen bij het overbruggen van het gat tussen de eigen on-premise SQL-databases en de Microsoft Azure cloud-databases diensten.

Met de nieuwe tools kunnen bedrijven Azure cloud-databases, SQL Server 2017 databases en hybride setups managen. Het techbedrijf presenteerde tevens andere diensten die ook betrekking hebben op SQL databases, aangezien de Pass Summit een trainingsconferentie is voor Microsoft SQL Server en BI-professionals. Zo werd een update voor Microsofts Power BI business analytics tool onthuld.

Cloud-only services

Microsoft toonde een nieuwe ‘lift and shift tool’ in private previews genaamd Azure Database Migration Service. Hiermee moet het eenvoudiger worden om on-premises SQL, MySQL en Oracle Database servers naar Microsoft Azure te verplaatsen. Daarnaast liet het bedrijf weten dat het soms moeilijk is om organisaties en ontwikkelaars die graag SQL-servers gebruiken te overtuigen van features uit Azure- en hybride databases. Daarbij valt te denken aan integratie met machine-learning tools.

Het techbedrijf creëert door de updates cloud-only services met de benodigde kracht. Tegelijkertijd krijgen organisaties die hun on-premises systemen geheel of gedeeltelijk willen behouden ook ondersteuning. Wat betreft het eenvoudiger toepassen van machine learning in databases voegt Microsoft integratie met Python en R-script in SQL Server 2017 toe.

Reactie

Over de uitdaging om de partijen te overtuigen ging Rohan Kumar, general manager van Microsoft Databases Systems Engineering, in detail. Kumar geeft aan dat er een verplaatsing plaatsvindt van static queries naar machine learning en kunstmatige intelligentie. Hij vraagt zich onder meer af hoe de stap verloopt waarbij er niet veel meer geleerd hoeft te worden.