Microsoft breidt Azure uit met supportdienst voor cloudmigraties

Microsoft breidt Azure uit met supportdienst voor cloudmigraties

Microsoft onthult een reeks nieuwe oplossingen voor cloudmigraties, databasemanagement en analytics.

De techgigant deelde het nieuws tijdens Microsoft Ignite. De conferentie vindt van 12 oktober tot en met 14 oktober plaats. Ignite staat bol van de productaankondigingen. Techzine doet verslag. Blijf via deze overzichtspagina op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Tijdens de eerste dag onthulde de techgigant nieuwe oplossingen voor cloudmigraties, databasemanagement en analytics.

Migraties

Nutanix Cloud Clusters on Microsoft Azure is vanaf nu beschikbaar. De dienst helpt organisaties bij de migratie van on-premises Nutanix workloads naar Microsoft Azure.

Nutanix ontwikkelt oplossingen voor het beheer van workloads in de clouds van meerdere providers. De technologie maakt het mogelijk om Azure, AWS en GCP in een centrale omgeving te beheren. Het nieuwe Nutanix Cloud Clusters on Microsoft Azure zorgt voor foutloze, snelle migraties van on-premises workloads naar Azure.

Daarnaast onthulde Microsoft een uitbreiding van het Azure Migration and Modernization-programma (AMMP). Organisaties kunnen het programma tijdens, voor en na cloudmigraties raadplegen voor advies over de uitrol van cloud security-oplossingen. Het programma helpt bij de planning en configuratie van cloud security.

Databasemanagement en analytics

Verder presenteerde de techgigant een reeks updates voor het Intelligent Data-platform, een centrale omgeving voor de databasemanagement- en analytics-diensten van Microsoft.

Allereerst wordt Azure Cosmos DB uitgebreid. Op dit moment biedt Azure Cosmos DB een managed oplossing voor NoSQL databases. Daarbovenop worden PostgreSQL databases voortaan ondersteund. Ten tweede onthulde Microsoft een connector voor SAP en Azure Data Factory. De connector maakt het mogelijk om data van SAP eenvoudig naar Azure te exporteren voor analytics.

Tot slot maakte de techgigant een nieuw partnerprogramma bekend. Het partnerprogramma is ontworpen voor independent software vendors (ISV’s) die oplossingen ontwikkelen op basis van het Intelligent Data-platform. Partners komen in aanmerking voor voordeligere licenties en extra ondersteuning.