2min Devops

Aerohive introduceert functie voor slimmere optimalisatie van draadloze netwerken

Aerohive introduceert functie voor slimmere optimalisatie van draadloze netwerken

Aerohive Networks schrijft in een persbericht over de introductie van Spectrum Intelligence, iets wat een geavanceerde functie voor spectrumanalyse genoemd wordt. Klanten en partners moeten hiermee eenvoudig problemen met netwerkprestaties als gevolg van draadloze storingen diagnosticeren en verhelpen.

De functie biedt netwerkbeheerders een manier om de omvang en bron van een storing te bepalen en het effect daarvan op de netwerkprestaties teniet te doen. Integratie met de functionaliteit van HiveManager NG voor kennisgeving en probleemoplossing en een intuïtieve grafische weergave moeten gebruiksgemak verzekeren.

Optimalisatie

Met channel-optimalisatie door het Aerohive Channel Selection Protocol (ACSP), dat deel uitmaakt van de samenwerkende besturingsarchitectuur van Aerohive, vult het bedrijf de mogelijkheden voor probleemoplossing van Spectrum Intelligence aan. Access points kunnen met behulp van ACSP het beste channel en de beste energie-instellingen bepalen en toepassen om storingen tot een minimum te beperken. Dit doet ACSP automatisch.

Om het belang van de functie te duiden omschrijft het bedrijf de oorzaak van draadloze storingen. Apparatuur met ingebouwde draadloze functionaliteiten zoals laptops, smartphones, IoT- en BYOD-apparaten kunnen voor de problemen zorgen. Ook apparaten zonder wifi-functionaliteit zorgen mogelijk voor storingen. Daarbij valt te denken aan bluetooth-apparaten, DECT-telefoons en magnetrons.

Plannen

Aerohive heeft de ambitie om Spectrum Intelligentie in de toekomst te integreren met andere tools voor probleemoplossing. Ook wil de leverancier van zakelijke cloud-based netwerkoplossingen functionaliteit voor machine learning toevoegen om gebruikers geïntegreerde diagnostische en optimalisatiemogelijkheden te bieden.

De aankondiging van Spectrum Intelligence vond overigens al een tijdje terug plaats. In september kondigde Aerohive namelijk deze volgende generatie spectrum-analyse mogelijkheid aan. Vandaag laat het bedrijf in een persbericht dus ook weten over de introductie.