2min

Aerohive Networks laat weten dat het zijn dataplatform heeft uitgebreid met wat het zelf geavanceerde diensten voor historische rapportage noemt. Hiermee krijgen gebruikers van de cloud-oplossing de beschikking over een breder scala aan beheer-, rapportage- en hersteltools voor toegangsnetwerken.

De toevoegingen zijn zichtbaar in de HiveManager NG, het platform voor cloud-based beheer van geïntegreerde vaste en draadloze toegangsnetwerken. Voor het verkennen van de historische data biedt het platform een time slider, waarmee de gebruiker op een handige en gebruiksvriendelijke wijze door de tijd moet kunnen bewegen. Er is ook een zoekbalk met voorspellende invoerhulp om beheerders snel de status van gebruikers, applicaties en netwerken te laten raadplegen over een periode van 30 dagen.

Door een langere bewaarperiode voor netwerkdata en tools voor het sorteren daarvan, is er real-time inzicht in het netwerkverbruik. Daarnaast wil Aerohive het eenvoudiger maken om problemen rond apparaten, omgevingen of gebruikers te identificeren en verhelpen, al is hier geen specifieke informatie over gedeeld. Gebruikers kunnen een snapshot maken om op een later tijdstip verder te gaan.

Achtergrond

Aerohive omschrijft dat netwerkbewaking en probleemoplossing lastige en tijdrovende taken zijn voor organisaties met sterk gedistribueerde netwerken en beperkt personeel. Cloud-based netwerkoplossingen vormen daarbij de basis voor gestroomlijnd, real-time netwerkbeheer. Met de cloud-architectuur Elasticsearch wil Aerohive historische rapportage en probleemoplossing vereenvoudigen. Daarvoor introduceert het bedrijf tools voor het doorzoeken van data en de nieuwe data reporting engine.

De diensten voor datarapportage worden ondersteund door het onlangs uitgebreide wereldwijde cloud-netwerk. Zo kan Aerohive één miljoen beheerde apparaten en ruim tien miljoen verbonden clients bedienen binnen één regionaal datacenter. Deze datacenters verzamelen en analyseren data voor HiveManager NG.

De functionaliteiten zijn beschikbaar vanaf elke gewenste locatie. HiveManager NG is voor personen die er nog geen ervaring mee hebben uit te proberen met een proefversie. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website.