min

Tags in dit artikel

, ,

Zoals we hier al aangekondigd hadden, is het nu definitief. De prijs van de Sony Playstion 2 gaat omlaag naar € 245.-. De voornaamste rede voor deze laatste prijsverlaging is om goedkoper dan de X-box van Microsoft te zijn. Hierdoor probeert Sony een nog groter deel van de markt voor zich te nemen. Dit gaat waarschijnlijk wel lukken want de X-box is toch zo’n € 50.- duurder.

Vanaf 29 augustus zal de prijsverlaging ingaan. Ook wordt verwacht dat Microsoft hun X-box prijzen weer gaat verlagen, maar dit zal pas rond de kerstdagen zijn. Microsoft had de prijs van hun console al van € 499.- naar € 299.- verlaagd, maar dat is blijkbaar niet genoeg want de console van Sony is echt en stuk populairder. Dit komt gedeeltelijk omdat de playstation 2 veel eerder op de markt kwam, en er daarom ook meer games voor deze console zijn.

Overigens liggen de Europese prijzen van de gameconsoles nog fors boven die in Amerika. Daar gaan de PS2 en de Xbox voor 199 dollar over de toonbank, en de Nintendo GameCube voor 149 dollar. De GameCube kost in Nederland 219 euro.