min

Tags in dit artikel

, , ,

De gameindustrie gaat de prijs van de PlayStation 2 console verlagen. Dit allemaal om het wachten op de volgende generatie van de console goed te maken. Deze is namelijk weer uitgesteld, omdat Sony nog bezig is met de Blu-ray details. Eerder was er al te lezen op Techzine dat het nog onduidelijk was Sony Blu-ray zou gaan toepassen.

Het slechte nieuws voor de Europese gamers is dat de prijsverlaging alleen in de VS van toepassing is. Dat komt omdat Sony met drie verschillende "bedrijven" werkt, elk bedrijf heeft een deel van de wereld onder zijn hoede. Nu heeft Sony Amerika er dus voor gekozen om de prijzen te verlagen, terwijl Sony Europa nog moet kiezen wat ze doen.

Om even een voorbeeld te geven wat de prijsverlaging inhoudt, in Groot-Brittannië kost de PS2 £114.99 wat omgerekend 205 dollar is, terwijl de prijs in de VS van 149,99 dollar naar 129,99 dollar gaat. Daardoor ontstaat er dus een enorm prijsverschil tussen deze twee landen. Sony Europa was niet aanwezig voor commentaar op de berichten.