1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gisteren werd de zoveelste variant van de Sober massamailer, Sober.M, verspreid. BitDefenders analysten waarschuwen voor de snelheid waarmee het virus zich verspreidt, wat gebeurt via een geïnfecteerd attachment. De email is geschreven in het Engels of het Duits, wat laat vermoeden dat de auteur van Duitse afkomst is, en komt met een van de volgende onderwerpen "FwD: Ich bin’s nochmal" [letterlijk: Ik ben het nog een keertje] of "I’ve_got your EMail on my_account!".

"Deze variant bewijst nogmaals dat de wereld van antivirussen niet alleen draait om zero-day kwetsbaarheden en zelfgenererende wormen. Terwijl beveiligingsbedrijven over de hele wereld aankondigden dat "bots" de smaakmaker van de maand zijn, hebben we hier te maken met een eenvoudige massamailer die enorm veel succes boekt. Nochtans gebruikt hij enkel eenvoudige social engineering en elementaire programmeerkwaliteiten", aldus Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

BitDefenders software werd vanmorgen geupdate om deze nieuwe bedreiging te kunnen detecteren. Gebruikers wordt aangeraden hun antivirus up-to-date en hun virusscheld actief te houden.